top of page

Sterrenbeeld Kreeft: Wat voor een ondernemer ben jij?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Hoe sterrenbeelden onze energie beïnvloeden is een interessant en leuk onderwerp, zeker als het gaat om onze potentie als ondernemer en hoe we dit kunnen vertalen naar zakelijk succes. Door kennis te hebben van onze astrologische kenmerken kunnen wij ondernemers onze sterke punten gebruiken om ons bedrijf te laten groeien en onze zwakke punten aanpakken om obstakels te overwinnen.Voordat ik jou alles vertel wat ik weet over jouw sterrenbeeld stel ik mij graag eerst kort voor. Mijn naam is Quinta Romkes en als ervaren ondernemer en bedrijfsstrateeg heb ik in de afgelopen 11 jaar meer dan 700 ondernemers geholpen om hun dromen te realiseren en hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Met behulp van diverse methodieken, waaronder astrologie, numerologie, het Human Design systeem en ontwikkelingspsychologie, bied ik gepersonaliseerde begeleiding aan die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.


De Kreeft heeft zijn eigen unieke persoonlijkheidskenmerken, die van invloed kunnen zijn op hoe succesvol je bent als ondernemer. Kennis van die kenmerken kan helpen bij het bepalen van de juiste carrière keuzes en het vinden van de meest geschikte ondernemerskansen.

In deze blog over het sterrenbeeld Kreeft schrijf ik over de unieke eigenschappen die een Kreeft kunnen maken of breken in het ondernemerschap, ik geef waardevolle tips waarmee je direct aan de slag kunt en ik inspireer je welke soorten ondernemingen het beste bij het sterrenbeeld Kreeft passen.


Het profiel van de Kreeft

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Kreeft worden vaak geassocieerd met eigenschappen als zorgzaamheid, gevoeligheid, intuïtie en creativiteit. Deze eigenschappen kunnen van invloed zijn op hoe een Kreeft onderneemt.Kreeften zijn vaak zeer zorgzaam en hebben de neiging om de behoeften van anderen voorop te stellen. Dit kan hen helpen om sterke relaties op te bouwen met klanten en zakenpartners en hun bedrijf op te bouwen op basis van vertrouwen en loyaliteit.Kreeften zijn ook zeer gevoelig en hebben een sterk inlevingsvermogen. Dit kan hen helpen om de behoeften van hun klanten en zakenpartners beter te begrijpen en hun bedrijf aan te passen aan hun behoeften. Ze kunnen ook zeer intuïtief zijn en kunnen snel aanvoelen wat er nodig is om succesvol te zijn in een bepaalde situatie.Vanwege hun creatieve aard kunnen Kreeften vaak unieke ideeën bedenken en nieuwe manieren vinden om problemen op te lossen. Ze hebben vaak een sterk gevoel voor esthetiek en kunnen zich richten op het creëren van een unieke en aantrekkelijke merkidentiteit voor hun bedrijf.Kreeften hebben echter soms moeite om zich aan te passen aan veranderingen en kunnen de neiging hebben om vast te houden aan wat vertrouwd en comfortabel is. Ze moeten er dus voor zorgen dat ze open staan voor nieuwe ideeën en bereid zijn om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.Over het algemeen hebben Kreeften een zorgzame en intuïtieve benadering van zakendoen. Hun gevoeligheid, creativiteit en inlevingsvermogen kunnen hen helpen om succesvol te zijn in hun ondernemingen, terwijl ze een sterke en loyale klantenkring opbouwen.Dos and don'ts voor de ondernemende Kreeft

Als ondernemende Kreeft ben je van nature ambitieus en vol energie. Om je te helpen bij het succesvol ondernemen, geef ik je de volgende tips: 1. Houd rekening met de emotionele kant van zakendoen: Als Kreeft ben je van nature emotioneel en empathisch. Dit kan je helpen om goed contact te maken met klanten en medewerkers. Maar soms kan het ook leiden tot over-emotionele beslissingen. Zorg ervoor dat je de zakelijke kant van de dingen niet uit het oog verliest en houd je emoties onder controle wanneer dat nodig is.

 2. Creëer een warme en gastvrije sfeer: Als Kreeft ben je een meester in het creëren van een gezellige en warme sfeer. Dit kan je helpen om klanten en medewerkers aan te trekken en te behouden. Zorg ervoor dat je bedrijf een uitnodigende en gastvrije uitstraling heeft, waar mensen zich thuis voelen.

 3. Wees voorbereid op veranderingen: Kreeften houden niet van onzekerheid en veranderingen. Maar als ondernemer moet je in staat zijn om je aan te passen aan veranderingen in de markt en trends in de branche. Wees flexibel en bereid om nieuwe dingen te proberen om je bedrijf vooruit te helpen.

 4. Vertrouw op je intuïtie: Als Kreeft heb je een sterk ontwikkelde intuïtie en kan je gevoelens van anderen goed aanvoelen. Vertrouw op je intuïtie als het gaat om het nemen van belangrijke beslissingen voor je bedrijf. Maar vergeet niet om ook de feiten te controleren en gebruik te maken van zakelijke analyse.

 5. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé: Kreeften zijn vaak zeer toegewijd aan hun werk en hebben de neiging om hun persoonlijke leven opzij te zetten. Zorg ervoor dat je tijd maakt voor familie en vrienden, en dat je een goede balans houdt tussen werk en privéleven om te voorkomen dat je uitgeput raakt en burn-out raakt.Als je een ondernemende Kreeft bent, moet je oppassen voor de neiging om te veel te focussen op persoonlijke relaties in plaats van op zakelijke relaties. Je kunt ook te gevoelig zijn voor kritiek en moeite hebben om te delegeren, waardoor je jezelf overwerkt en uitgeput raakt. Probeer te leren hoe je emoties en werk gescheiden kunt houden en werk aan het ontwikkelen van sterke en betrouwbare teamleden die je kunnen ondersteunen bij het runnen van je bedrijf. Daarnaast moet je oppassen dat je niet te veel tijd besteedt aan het vasthouden aan oude ideeën en methoden. Sta open voor verandering en innovatie om te kunnen blijven groeien en concurreren in de markt.


Ben jij zo’n emo Kreeft en heb je af en toe een overdosis aan emoties te verwerken? Een 'Mind Detox' sessie speciaal voor ondernemers kan jou helpen loslaten en resetten zodat je daarna weer vol positieve energie kunt werken aan het succes van je bedrijf. Wil jij hier meer over weten? Klik hier.Wat de ondernemende Kreeft vooral niet moet doen


Als ondernemende Kreeft zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan mag besteden voor meer succes met je eigen bedrijf.

 1. Overmatige gevoeligheid en emotionele reacties te vermijden, omdat dit hun zakelijke beslissingen kan beïnvloeden. Het is belangrijk om emoties en zakelijke overwegingen van elkaar te scheiden en rationele, goed doordachte beslissingen te nemen.

 2. Een ander advies dat ik zou geven is om zichzelf niet te isoleren en alleen te werken. Kreeften zijn van nature zeer familiaal en gehecht aan hun geliefden, maar dit kan leiden tot een gebrek aan samenwerking en netwerkmogelijkheden in hun bedrijf. Het is belangrijk om relaties te onderhouden en te werken aan het opbouwen van professionele relaties om de groei van hun bedrijf te bevorderen.

 3. Ten derde zou ik ondernemende Kreeften aanraden om niet te verdrinken in perfectionisme en overmatige zorgzaamheid. Kreeften hebben de neiging om elk detail te willen perfectioneren en zullen zichzelf vaak opofferen om anderen te helpen. Hoewel het goed is om hard te werken en te streven naar kwaliteit, kan dit leiden tot uitputting en een gebrek aan efficiëntie. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en hulp te accepteren wanneer nodig.

 4. Tot slot zou ik ondernemende Kreeften aanraden om uit hun comfortzone te stappen en risico's te nemen. Kreeften hebben de neiging om zich vast te houden aan wat ze kennen en vermijden vaak verandering en onzekerheid. Het is belangrijk om uit te breken en nieuwe uitdagingen aan te gaan, omdat dit kan leiden tot groei en nieuwe kansen.In welke branches zou de Kreeft shinen? Je sterrenbeeld kan je helpen bij het bepalen wat voor een eigen bedrijf bij je past, hier zijn enkele ideeën voor een eigen bedrijf die goed bij de eigenschappen van een Kreeft zouden passen:


 1. Cateringbedrijf: Kreeften houden ervan om voor anderen te zorgen en hebben een natuurlijke aanleg voor koken en bakken. Ze zouden geweldig zijn in het runnen van een cateringbedrijf, waarbij ze hun creatieve kookvaardigheden kunnen benutten en anderen kunnen helpen bij het organiseren van evenementen.

 2. Kinderopvang: Kreeften zijn zorgzaam en hebben een natuurlijk talent voor het omgaan met kinderen. Ze zouden geweldig zijn in het runnen van een kinderopvangcentrum of gastouderopvang, waarbij ze hun vaardigheden en passie voor kinderzorg kunnen inzetten.

 3. B&B of vakantieverhuur: Kreeften houden van het creëren van een huiselijke sfeer en hebben een oog voor detail als het gaat om inrichting en decoratie. Ze zouden geweldig zijn in het runnen van een Bed & Breakfast of het verhuren van vakantiehuizen, waarbij ze hun creativiteit en gevoel voor gastvrijheid kunnen benutten.

 4. Interieurontwerp: Kreeften hebben een gevoelige en creatieve geest en hebben oog voor detail. Ze zouden geweldig zijn in het ontwerpen van interieurs voor huizen, kantoren of andere commerciële ruimtes.

 5. Coaching of counseling: Kreeften hebben een goed begrip van emoties en zijn empathisch. Ze zouden geweldig zijn in het aanbieden van coaching- of counselingdiensten, waarbij ze anderen kunnen helpen bij het omgaan met hun emoties en persoonlijke problemen.Ben jij een Kreeft en herken je jezelf in deze woorden? Ga je de tips die ik met je hebt gedeeld gebruiken? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat onder deze blog zodat we kunnen connecten met andere Kreeften en ervaringen kunnen uitwisselen.Er is meer te ontdekken over jezelfJe ascendant, ook wel het rijzende teken genoemd, en je maanteken hebben ook invloed op je ondernemersvaardigheden.

De ascendant bepaalt hoe anderen jou zien en hoe jij jezelf presenteert aan de buitenwereld. Dit kan invloed hebben op hoe je overkomt als ondernemer en hoe je jezelf profileert. Je maanteken vertegenwoordigt je emotionele behoeften en je innerlijke wereld. Het kan van invloed zijn op hoe je omgaat met stress, hoe je beslissingen neemt en hoe je omgaat met uitdagingen en veranderingen. Niet geheel onbelangrijk als ondernemer want uitdagingen hebben we altijd.Je geboortehoroscoop bestaat uit veel meer factoren dan alleen je sterrenbeeld en deze factoren samen bepalen je unieke persoonlijkheid en vaardigheden. De ‘Ondernemers Reading’ kan je helpen meer inzicht te krijgen in hoe je geboortehoroscoop en ook je levenspadnummer en je Human Design profiel je ondernemersvaardigheden beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie.Heel veel succes en vooral veel plezier met ondernemen.


249 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page