top of page

Sterrenbeeld Steenbok: Wat voor een ondernemer ben jij?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Hoe sterrenbeelden onze energie beïnvloeden is een interessant en leuk onderwerp, zeker als het gaat om onze potentie als ondernemer en hoe we dit kunnen vertalen naar zakelijk succes. Door kennis te hebben van onze astrologische kenmerken kunnen wij ondernemers onze sterke punten gebruiken om ons bedrijf te laten groeien en onze zwakke punten aanpakken om obstakels te overwinnen.Voordat ik jou alles vertel wat ik weet over jouw sterrenbeeld stel ik mij graag eerst kort voor. Mijn naam is Quinta Romkes en als ervaren ondernemer en bedrijfsstrateeg heb ik in de afgelopen 11 jaar meer dan 700 ondernemers geholpen om hun dromen te realiseren en hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Met behulp van diverse methodieken, waaronder astrologie, numerologie, het Human Design systeem en ontwikkelingspsychologie, bied ik gepersonaliseerde begeleiding aan die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.


De Steenbok heeft zijn eigen unieke persoonlijkheidskenmerken, die van invloed kunnen zijn op hoe succesvol je bent als ondernemer. Kennis van die kenmerken kan helpen bij het bepalen van de juiste carrière keuzes en het vinden van de meest geschikte ondernemerskansen.

In deze blog over het sterrenbeeld Steenbok schrijf ik over de unieke eigenschappen die een Steenbok kunnen maken of breken in het ondernemerschap, ik geef waardevolle tips waarmee je direct aan de slag kunt en ik inspireer je welke soorten ondernemingen het beste bij het sterrenbeeld Steenbok passen.


Het profiel van de Steenbok

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Steenbok staan bekend om hun geduldige, doelgerichte en praktische aard. Deze eigenschappen kunnen van invloed zijn op hoe een Steenbok onderneemt.Steenbokken zijn vaak zeer geduldig en hebben een langetermijnvisie. Ze zijn in staat om doelgericht te werken en stap voor stap hun doelen te bereiken. Hun praktische instelling stelt hen in staat om hun inspanningen te richten op concrete en haalbare doelen, waardoor ze zelden tijd of middelen verspillen. Door hun doorzettingsvermogen zijn ze in staat om tegenslagen te overwinnen en door te gaan, ook als het moeilijk wordt.Steenbokken zijn ook zeer verantwoordelijk en betrouwbaar. Ze zijn bereid om hard te werken en zetten zich in voor hun werk en hun bedrijf. Ze zijn vaak zeer gestructureerd en hebben een goed georganiseerde aanpak, waardoor ze in staat zijn om hun tijd en middelen efficiënt te gebruiken. Ze zijn ook in staat om een sterke werkethiek te ontwikkelen en hun bedrijf op te bouwen op een solide basis.Steenbokken hebben soms echter de neiging om te conservatief te zijn en vast te houden aan oude methoden. Het kan moeilijk voor hen zijn om zich aan te passen aan veranderingen en nieuwe technologieën. Het is belangrijk dat ze openstaan voor nieuwe ideeën en bereid zijn om te experimenteren en te innoveren om hun bedrijf te laten groeien.Over het algemeen hebben Steenbokken een geduldige, doelgerichte en praktische benadering van zakendoen. Hun focus op langetermijnvisie en gestructureerde aanpak kan hen helpen om hun bedrijf op te bouwen op een solide basis. Hun verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid maken hen tot betrouwbare zakenpartners en werknemers. Het is echter belangrijk dat ze openstaan voor nieuwe ideeën en in staat zijn om zich aan te passen aan veranderingen om hun bedrijf te laten groeien.Dos and don'ts voor de ondernemende Steenbok

Om je te helpen bij het succesvol ondernemen met de energie van het sterrenbeeld Steenbok, geef ik je de volgende tips: 1. Wees geduldig en houd vol: Steenbokken staan bekend om hun geduld en uithoudingsvermogen. Dit kan u van pas komen als u een eigen bedrijf runt. Er zullen onvermijdelijk ups en downs zijn, maar als u geduldig blijft en vasthoudt aan uw doelen, kunt u succesvol zijn.

 2. Stel realistische doelen: Steenbokken hebben de neiging om ambitieus te zijn, wat goed is, maar het is belangrijk om realistische doelen te stellen om te voorkomen dat u zich overweldigd voelt en opgeeft. Het opdelen van grote doelen in kleinere, haalbare stappen kan helpen om vooruitgang te boeken en succes te behalen.

 3. Plan en organiseer: Steenbokken zijn van nature goed in plannen en organiseren. Zorg ervoor dat u uw bedrijf goed plant en organiseert, inclusief uw tijd, middelen en financiën. Dit kan u helpen om uw doelen te bereiken en uw bedrijf op de lange termijn succesvol te maken.

 4. Wees voorzichtig met risico's: Steenbokken zijn van nature voorzichtig en risicomijdend, wat nuttig kan zijn bij het runnen van een bedrijf. Wees echter niet zo voorzichtig dat u kansen mist. Het nemen van gematigde risico's kan soms nodig zijn om uw bedrijf te laten groeien en succesvol te zijn.

 5. Investeer in uw kennis en vaardigheden: Als Steenbok heeft u waarschijnlijk een sterke werkethiek en een verlangen om te leren en te groeien. Investeer in uw kennis en vaardigheden door bijvoorbeeld cursussen te volgen, conferenties bij te wonen en te netwerken met andere professionals in uw vakgebied. Dit kan helpen om uw bedrijf te verbeteren en u een voorsprong te geven op uw concurrenten.Als algemeen advies voor een ondernemende Steenbok, zou ik aanraden om te voorkomen dat je te veel tijd besteedt aan werken en te weinig tijd aan jezelf en je persoonlijke relaties. Dit kan leiden tot burn-out en isolatie, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid en je bedrijf.

Specifiek zou ik ook adviseren om niet te conservatief te zijn in je zakelijke beslissingen en strategieën. Hoewel Steenbokken over het algemeen bekend staan om hun voorzichtigheid en risicomijdend gedrag, kan het soms nodig zijn om risico's te nemen en nieuwe dingen te proberen om je bedrijf te laten groeien en te innoveren. Daarnaast is het belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën en perspectieven van anderen om het succes van je bedrijf te maximaliseren.

Ben jij zo’n voorzichtige Steenbok? Ik kan je helpen om je comfortniveau met risico's te vergroten en je leren hoe je risico's kunt beoordelen en beheersen, zodat je beter in staat bent om belangrijke beslissingen te nemen en kansen te benutten. Wil je meer weten? Bekijk de verschillende workshops en retreats.Wat de ondernemende Steenbok vooral niet moet doen


Als ondernemende Steenbok zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan mag besteden voor meer succes met je eigen bedrijf.

 1. Een ondernemende steenbok moet oppassen om niet te veel te focussen op werk en carrière en andere belangrijke aspecten van het leven te verwaarlozen, zoals relaties, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Steenbokken hebben de neiging om zeer ambitieus en toegewijd te zijn aan hun werk, en dit kan soms ten koste gaan van hun welzijn en relaties.

 2. Een andere valkuil voor steenbokken is om te streng voor zichzelf te zijn en te veel nadruk te leggen op perfectionisme. Dit kan leiden tot uitstelgedrag en een gebrek aan zelfvertrouwen, wat de prestaties en groei kan belemmeren.

 3. Tot slot moeten steenbokken zich bewust zijn van hun neiging om te veel te vertrouwen op hun eigen vaardigheden en onafhankelijk te zijn. Dit kan soms leiden tot overbelasting en burn-out, en kan de groei en ontwikkeling van het bedrijf belemmeren. Het is belangrijk voor steenbokken om te leren hoe ze kunnen delegeren en vertrouwen op anderen om hen te helpen hun doelen te bereiken.In welke branches zou de Steenbok shinen? Je sterrenbeeld kan je helpen bij het bepalen wat voor een eigen bedrijf bij je past, hier zijn enkele ideeën voor een eigen bedrijf die goed bij de eigenschappen van een Steenbok zouden passen:


 1. Financieel adviesbureau: Steenbokken zijn goed in het beheren van geld en zijn zeer georganiseerd en gestructureerd. Ze zouden een financieel adviesbureau kunnen starten dat zich richt op het helpen van individuen en bedrijven bij het opstellen van budgetten, beleggingsplannen en andere financiële beslissingen.

 2. Bedrijfsadviesbureau: Steenbokken hebben een sterk gevoel voor zakelijke strategie en organisatie en zijn uitstekend in het oplossen van complexe problemen. Ze zouden een bedrijfsadviesbureau kunnen runnen dat zich richt op het helpen van bedrijven bij het oplossen van zakelijke uitdagingen en het verbeteren van hun efficiëntie.

 3. Vastgoedbedrijf: Steenbokken zijn uitstekend in het plannen en organiseren en hebben vaak een talent voor onroerend goed. Ze zouden een vastgoedbedrijf kunnen starten dat zich richt op de aankoop, verkoop en verhuur van onroerend goed.

 4. Managementbureau: Steenbokken zijn goede leiders en hebben een talent voor het motiveren van anderen. Ze zouden een managementbureau kunnen runnen dat zich richt op het beheren van talenten in de entertainmentindustrie of het beheren van bedrijven.

 5. Online winkel: Steenbokken zijn vaak efficiënt en praktisch ingesteld. Ze zouden een online winkel kunnen starten die zich richt op praktische en duurzame producten of producten die gericht zijn op de zakelijke markt.Ben jij een Steenbok en herken je jezelf in deze woorden? Ga je de tips die ik met je hebt gedeeld gebruiken? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat onder deze blog zodat we kunnen connecten met andere Steenbokken en ervaringen kunnen uitwisselen.Er is meer te ontdekken over jezelfJe ascendant, ook wel het rijzende teken genoemd, en je maanteken hebben ook invloed op je ondernemersvaardigheden.

De ascendant bepaalt hoe anderen jou zien en hoe jij jezelf presenteert aan de buitenwereld. Dit kan invloed hebben op hoe je overkomt als ondernemer en hoe je jezelf profileert. Je maanteken vertegenwoordigt je emotionele behoeften en je innerlijke wereld. Het kan van invloed zijn op hoe je omgaat met stress, hoe je beslissingen neemt en hoe je omgaat met uitdagingen en veranderingen. Niet geheel onbelangrijk als ondernemer want uitdagingen hebben we altijd.Je geboortehoroscoop bestaat uit veel meer factoren dan alleen je sterrenbeeld en deze factoren samen bepalen je unieke persoonlijkheid en vaardigheden. De ‘Ondernemers Reading’ kan je helpen meer inzicht te krijgen in hoe je geboortehoroscoop en ook je levenspadnummer en je Human Design profiel je ondernemersvaardigheden beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie.Heel veel succes en vooral veel plezier met ondernemen.


182 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page