top of page

Sterrenbeeld Stier: Wat voor een ondernemer ben jij?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Hoe sterrenbeelden onze energie beïnvloeden is een interessant en leuk onderwerp, zeker als het gaat om onze potentie als ondernemer en hoe we dit kunnen vertalen naar zakelijk succes. Door kennis te hebben van onze astrologische kenmerken kunnen wij ondernemers onze sterke punten gebruiken om ons bedrijf te laten groeien en onze zwakke punten aanpakken om obstakels te overwinnen.Voordat ik jou alles vertel wat ik weet over jouw sterrenbeeld stel ik mij graag eerst kort voor. Mijn naam is Quinta Romkes en als ervaren ondernemer en bedrijfsstrateeg heb ik in de afgelopen 11 jaar meer dan 700 ondernemers geholpen om hun dromen te realiseren en hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Met behulp van diverse methodieken, waaronder astrologie, numerologie, het Human Design systeem en ontwikkelingspsychologie, bied ik gepersonaliseerde begeleiding aan die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.


De Stier heeft zijn eigen unieke persoonlijkheidskenmerken, die van invloed kunnen zijn op hoe succesvol je bent als ondernemer. Kennis van die kenmerken kan helpen bij het bepalen van de juiste carrière keuzes en het vinden van de meest geschikte ondernemerskansen.

In deze blog over het sterrenbeeld Stier schrijf ik over de unieke eigenschappen die een Stier kunnen maken of breken in het ondernemerschap, ik geef waardevolle tips waarmee je direct aan de slag kunt en ik inspireer je welke soorten ondernemingen het beste bij het sterrenbeeld Stier passen.

Het profiel van de Stier

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Stier worden vaak geassocieerd met eigenschappen als betrouwbaarheid, geduld, vastberadenheid en toewijding. Deze eigenschappen kunnen van invloed zijn op hoe een Stier onderneemt.

Stieren zijn vaak zeer betrouwbaar en kunnen worden vertrouwd om hun beloften na te komen. Dit kan hen helpen om vertrouwen op te bouwen bij klanten en zakenpartners. Ze zijn ook vaak geduldig en nemen de tijd om zorgvuldig te overwegen voordat ze een beslissing nemen.Stieren hebben ook de neiging om zeer vastberaden en toegewijd te zijn. Ze zijn vaak bereid om hard te werken om hun doelen te bereiken en zullen niet snel opgeven. Dit kan hen helpen om obstakels te overwinnen en hun bedrijf op te bouwen.Vanwege hun praktische aard hebben Stieren soms moeite met verandering en kunnen ze de voorkeur geven aan een stabiele en voorspelbare omgeving. Ze zijn vaak terughoudend om te veel risico te nemen en kunnen daarom langzaam zijn om nieuwe kansen aan te grijpen.Stieren hebben ook de neiging om zeer materialistisch te zijn en kunnen waarde hechten aan de fysieke aspecten van hun bedrijf, zoals kantoren, producten en uitrusting. Ze kunnen daarom de neiging hebben om veel tijd en energie te steken in het opbouwen van een fysieke aanwezigheid voor hun bedrijf.Over het algemeen hebben Stieren een sterke werkethiek en een praktische benadering van zakendoen. Hun betrouwbaarheid, geduld en vastberadenheid kunnen hen helpen om hun bedrijf op te bouwen en succesvol te zijn in hun ondernemingen.Dos and don'ts voor de ondernemende Stieren

Als ondernemende Stier ben je van nature ambitieus en vol energie. Om je te helpen bij het succesvol ondernemen, geef ik je de volgende tips: 1. Blijf gefocust op het doel: Stieren hebben vaak een duidelijk doel voor ogen, maar kunnen soms worden afgeleid. Het is belangrijk om gefocust te blijven op het doel en prioriteiten te stellen om ervoor te zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt.

 2. Wees geduldig: Stieren hebben een natuurlijke neiging tot geduld en stabiliteit, wat belangrijk kan zijn bij het runnen van een eigen bedrijf. Het kan soms even duren voordat het bedrijf zich volledig ontwikkelt, maar met geduld en doorzettingsvermogen kan het wel lukken.

 3. Blijf consistent en betrouwbaar: Stieren staan bekend om hun betrouwbaarheid en vastberadenheid. Zorg ervoor dat de producten of diensten consistent van hoge kwaliteit zijn en dat klanten altijd kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit en service.

 4. Houd de financiën goed bij: Het is belangrijk om de financiële kant van het bedrijf goed bij te houden. Zorg ervoor dat de administratie op orde is en houd de inkomsten en uitgaven zorgvuldig bij.

 5. Durf te delegeren: Stieren zijn soms geneigd om alles zelf te willen doen, maar dit kan leiden tot overbelasting en een gebrek aan efficiëntie. Durf taken te delegeren en vertrouw op de expertise van anderen om het bedrijf te laten groeien.

 6. Blijf trouw aan de kernwaarden: Stieren hebben een sterk gevoel van wat juist is en wat niet, en hechten veel waarde aan integriteit. Zorg ervoor dat het bedrijf trouw blijft aan de kernwaarden en ethische normen die belangrijk zijn voor de Stier.

 7. Zorg voor een gezonde balans: Het kan gemakkelijk zijn om te veel tijd en energie in het bedrijf te steken als Stier. Zorg voor een gezonde balans tussen werk en privéleven om uitputting te voorkomen.Stieren staan erom bekend dat ze vasthouden aan hun standpunten en beslissingen, en soms kunnen ze te lang vasthouden aan een bepaalde strategie of aanpak, zelfs als deze niet meer effectief is. Dit kan hen belemmeren om te groeien en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften.

Ben jij zo’n koppige Stier en zit je vast in oude methoden en patronen? Ik kan je helpen bij het ontwikkelen van meer flexibiliteit en het vermogen om je aan te passen aan veranderingen. Dit omvat het stimuleren van creativiteit en innovatie, het aanmoedigen van open communicatie en feedback en het ontwikkelen van een groei mind set. Ik kan je ook helpen bij het identificeren van nieuwe kansen en het bepalen van de beste manier om deze kansen te benutten. Wil je meer weten? Bekijk dan eens de 1-op-1 'Mind Detox' Sessie.Wat de ondernemende Stier vooral niet moet doen Als ondernemende Stier zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan mag besteden voor meer succes met je eigen bedrijf.

 1. Te veel vasthouden aan tradities: Stieren zijn vaak erg conservatief en houden vast aan wat bekend is en comfortabel voelt. Dit kan echter een nadeel zijn als het gaat om ondernemen, omdat nieuwe ideeën en methoden kunnen worden genegeerd als gevolg van deze houding.

 2. Te langzaam bewegen: Stieren hebben de neiging om methodisch en langzaam te werken, wat op zichzelf niet per se slecht is. Maar als het gaat om ondernemen, kan dit een nadeel zijn omdat de markt snel kan veranderen en nieuwe kansen snel kunnen verdwijnen als er niet snel genoeg wordt gereageerd.

 3. Vasthouden aan een rigide plan: Stieren houden van stabiliteit en structuur, en dit kan hen ertoe brengen vast te houden aan een plan dat niet langer werkt. Het is belangrijk om flexibel te blijven en het vermogen te hebben om snel aan te passen en bij te stellen.

 4. Weerstand tegen verandering: Stieren houden van comfort en kunnen weerstand bieden tegen verandering. In de wereld van ondernemen is verandering echter de enige constante, en het is belangrijk om open te staan voor nieuwe ideeën en mogelijkheden.

 5. Te weinig risico nemen: Stieren zijn over het algemeen voorzichtig en risicomijdend, maar als het gaat om ondernemen, kan een te grote voorzichtigheid hun groei en succes belemmeren. Het is belangrijk om berekende risico's te nemen en zich niet te laten verlammen door angst.In welke branches zou de Stier shinen?


Je sterrenbeeld kan je helpen bij het bepalen wat voor een eigen bedrijf bij je past, hier zijn enkele ideeën voor een eigen bedrijf die goed bij de eigenschappen van een Stier zouden passen:


 1. Restaurant: Stieren houden van lekker eten en drinken, en hebben vaak een verfijnde smaak. Ze zouden goed zijn in het runnen van een restaurant, vooral als het gaat om het creëren van een menu met hoogwaardige ingrediënten en een gezellige sfeer.

 2. Interieurontwerp: Stieren hebben oog voor detail en houden van comfort. Ze zouden geweldig zijn in het ontwerpen van interieurs, waarbij ze hun talent voor het creëren van een warme en gezellige sfeer kunnen benutten.

 3. Tuinieren of landschapsarchitectuur: Stieren houden van de natuur en zijn vaak handig met hun handen. Ze zouden in staat zijn om prachtige tuinen en landschappen te creëren, waarbij ze hun talent voor ontwerp en hun liefde voor het buitenleven kunnen combineren.

 4. Financieel advies: Stieren zijn betrouwbaar en houden van zekerheid. Ze zijn vaak goed in het beheren van hun eigen financiën en zouden ook andere mensen kunnen helpen bij het nemen van financiële beslissingen, zoals beleggen en sparen.

 5. Schoonheids- of wellness-salon: Stieren houden van comfort en ontspanning, en hebben een goed gevoel voor stijl en esthetiek. Ze zouden geweldig zijn in het runnen van een schoonheidssalon, wellness-centrum of een spa, waar ze hun klanten kunnen helpen ontspannen en zich mooi en verzorgd te voelen.Ben jij een Stier en herken je jezelf in deze woorden? Ga je de tips die ik met je hebt gedeeld gebruiken? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat onder deze blog zodat we kunnen connecten met andere Stieren en ervaringen kunnen uitwisselen.Er is meer te ontdekken over jezelfJe ascendant, ook wel het rijzende teken genoemd, en je maanteken hebben ook invloed op je ondernemersvaardigheden.

De ascendant bepaalt hoe anderen jou zien en hoe jij jezelf presenteert aan de buitenwereld. Dit kan invloed hebben op hoe je overkomt als ondernemer en hoe je jezelf profileert. Je maanteken vertegenwoordigt je emotionele behoeften en je innerlijke wereld. Het kan van invloed zijn op hoe je omgaat met stress, hoe je beslissingen neemt en hoe je omgaat met uitdagingen en veranderingen. Niet geheel onbelangrijk als ondernemer want uitdagingen hebben we altijd.Je geboortehoroscoop bestaat uit veel meer factoren dan alleen je sterrenbeeld en deze factoren samen bepalen je unieke persoonlijkheid en vaardigheden. De ‘Ondernemers Reading’ kan je helpen meer inzicht te krijgen in hoe je geboortehoroscoop en ook je levenspadnummer en je Human Design profiel je ondernemersvaardigheden beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie.Heel veel succes en vooral veel plezier met ondernemen.


209 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Σχόλια


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page