top of page

Sterrenbeeld Waterman: Wat voor een ondernemer ben jij?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Hoe sterrenbeelden onze energie beïnvloeden is een interessant en leuk onderwerp, zeker als het gaat om onze potentie als ondernemer en hoe we dit kunnen vertalen naar zakelijk succes. Door kennis te hebben van onze astrologische kenmerken kunnen wij ondernemers onze sterke punten gebruiken om ons bedrijf te laten groeien en onze zwakke punten aanpakken om obstakels te overwinnen.Voordat ik jou alles vertel wat ik weet over jouw sterrenbeeld stel ik mij graag eerst kort voor. Mijn naam is Quinta Romkes en als ervaren ondernemer en bedrijfsstrateeg heb ik in de afgelopen 11 jaar meer dan 700 ondernemers geholpen om hun dromen te realiseren en hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Met behulp van diverse methodieken, waaronder astrologie, numerologie, het Human Design systeem en ontwikkelingspsychologie, bied ik gepersonaliseerde begeleiding aan die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.


De Waterman heeft zijn eigen unieke persoonlijkheidskenmerken, die van invloed kunnen zijn op hoe succesvol je bent als ondernemer. Kennis van die kenmerken kan helpen bij het bepalen van de juiste carrière keuzes en het vinden van de meest geschikte ondernemerskansen.

In deze blog over het sterrenbeeld Waterman schrijf ik over de unieke eigenschappen die een Waterman kunnen maken of breken in het ondernemerschap, ik geef waardevolle tips waarmee je direct aan de slag kunt en ik inspireer je welke soorten ondernemingen het beste bij het sterrenbeeld Waterman passen.


Het profiel van de Waterman

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Waterman staan bekend om hun onafhankelijke en innovatieve geest. Deze eigenschappen kunnen van invloed zijn op hoe een Waterman onderneemt.Watermannen hebben vaak een originele en vooruitstrevende kijk op de wereld. Ze zijn in staat om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe manieren te vinden om dingen te doen. Ze zijn vaak zeer creatief en hebben een sterk vermogen om nieuwe ideeën te genereren. Hun onafhankelijkheid betekent dat ze graag hun eigen weg gaan en niet bang zijn om risico's te nemen.Watermannen zijn ook zeer sociaal en hebben een breed netwerk van contacten. Dit kan hen helpen om nieuwe kansen te vinden en te benutten. Ze hebben een natuurlijk vermogen om te communiceren en te onderhandelen, wat hen helpt bij het opbouwen van sterke relaties met zakenpartners en klanten.


Watermannen zijn vaak zeer technologiegericht en hebben een goed begrip van nieuwe technologieën en trends. Dit stelt hen in staat om innovatieve oplossingen te vinden voor zakelijke uitdagingen en hun bedrijf op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen.

Hoewel Watermannen vaak onafhankelijk zijn, hebben ze soms de neiging om afstandelijk te zijn en niet goed te werken in teams. Het is belangrijk dat ze in staat zijn om samen te werken met anderen en hun ideeën effectief te communiceren om succesvol te zijn in het bedrijfsleven.


Over het algemeen hebben Watermannen een innovatieve, onafhankelijke en technologiegerichte benadering van zakendoen. Hun vermogen om nieuwe ideeën te genereren en hun brede netwerk van contacten maken hen tot waardevolle zakenpartners. Het is belangrijk dat ze hun vermogen om samen te werken ontwikkelen en hun ideeën effectief kunnen communiceren om succesvol te zijn in het bedrijfsleven.Dos and don'ts voor de ondernemende Waterman

Om je te helpen bij het succesvol ondernemen met de energie van het sterrenbeeld Waterman, geef ik je de volgende tips:


 1. Blijf gefocust op je visie: Watermannen hebben vaak grote ideeën en visies. Het is belangrijk om gefocust te blijven en een duidelijk plan te hebben om deze visie werkelijkheid te maken. Maak een stappenplan en houd jezelf verantwoordelijk om deze doelen te bereiken.

 2. Verken nieuwe ideeën: Als Waterman ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in innovatieve ideeën en technologieën. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in jouw branche, en experimenteer met nieuwe ideeën om je bedrijf vooruit te helpen.

 3. Wees flexibel: Watermannen staan bekend om hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Pas deze kwaliteiten toe op jouw bedrijf en wees bereid om je plannen aan te passen als dat nodig is. Wees open voor feedback en pas je aanpak aan op basis van wat werkt en wat niet werkt.

 4. Bouw een sterk netwerk op: Watermannen zijn van nature sociaal en hebben een groot netwerk van contacten. Maak gebruik van deze eigenschap door relaties op te bouwen met andere professionals in jouw branche en potentiële klanten. Dit kan je helpen om nieuwe zakelijke kansen te ontdekken en je bedrijf te laten groeien.

 5. Zorg voor een goede werk-privébalans: Watermannen hebben vaak de neiging om zich volledig te concentreren op hun werk en zichzelf te verliezen in hun passies. Zorg ervoor dat je een goede balans vindt tussen werk en privéleven, zodat je energieker en gemotiveerder blijft om te werken aan je bedrijf.Watermannen hebben vaak unieke en innovatieve ideeën, maar kunnen soms moeite hebben om deze ideeën te vertalen naar een succesvolle marketingcampagne. Ze kunnen zich ook overweldigd voelen door de vele marketingkanalen en -methoden die beschikbaar zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om te bepalen welke het beste werken voor hun bedrijf.Ben jij zo’n creatieve Waterman maar stagneer je wanneer het aankomt op het ontwikkelen van een duidelijke en effectieve marketingstrategie die past bij de visie en waarden van de jouw bedrijf? Ik kan je helpen bij het bepalen van je ideale klant, het creëren van aantrekkelijke marketingmaterialen en het selecteren van de meest geschikte marketingkanalen. Wil je meer weten? Bekijk de verschillende workshops en retreats.
Wat de ondernemende Waterman vooral niet moet doen


Als ondernemende Waterman zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan mag besteden voor meer succes met je eigen bedrijf.

 1. Vermijd het nemen van onnodige risico's: Watermannen kunnen soms erg enthousiast worden over nieuwe ideeën en avonturen, en daardoor kunnen ze overmoedig worden en onverantwoorde risico's nemen. Het is belangrijk om realistisch te blijven en niet te veel te nemen op een moment.

 2. Verlies de financiën niet uit het oog: Watermannen zijn vaak gericht op het grotere geheel en kunnen zich laten meeslepen door hun idealen en dromen. Het is belangrijk om de financiën in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat het bedrijf winstgevend blijft.

 3. Blijf gefocust op de details: Watermannen zijn creatieve en innovatieve denkers, maar ze hebben de neiging om zich te verliezen in abstracte ideeën en grote plannen, waardoor ze de details uit het oog verliezen. Het is belangrijk om praktisch te blijven en zich te concentreren op de details die het verschil kunnen maken in het succes van het bedrijf.

 4. Wees niet bang om hulp te vragen: Watermannen zijn vaak onafhankelijk en zelfvoorzienend, maar soms is het belangrijk om hulp te vragen. Het kan nuttig zijn om een mentor of adviseur te vinden die kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en het bieden van waardevol advies en begeleiding.In welke branches zou de Waterman shinen? Je sterrenbeeld kan je helpen bij het bepalen wat voor een eigen bedrijf bij je past, hier zijn enkele ideeën voor een eigen bedrijf die goed bij de eigenschappen van een Waterman zouden passen:


 1. Innovatief technologiebedrijf: Watermannen hebben vaak een passie voor technologie en zijn inventief in het vinden van nieuwe manieren om dingen te doen. Ze zouden een technologiebedrijf kunnen starten dat zich richt op nieuwe en innovatieve technologieën.

 2. Duurzaamheid en milieuvriendelijke onderneming: Watermannen zijn vaak bezig met duurzaamheid en het milieu en zouden een bedrijf kunnen starten dat zich richt op duurzame producten of milieuvriendelijke diensten.

 3. Kunstenaar of ontwerper: Watermannen zijn vaak creatief en hebben een unieke kijk op de wereld. Ze zouden hun creatieve talenten kunnen gebruiken om een eigen bedrijf te starten als kunstenaar of ontwerper.

 4. Sociaal bewust bedrijf: Watermannen zijn vaak betrokken bij sociale kwesties en kunnen een bedrijf starten dat zich richt op het aanpakken van sociale problemen of het ondersteunen van goede doelen.

 5. Consultancy of adviesbureau: Watermannen hebben vaak een brede kennis en interessegebieden en zouden een consultancy of adviesbureau kunnen starten dat zich richt op het ondersteunen van bedrijven of individuen bij het oplossen van complexe problemen.Ben jij een Waterman en herken je jezelf in deze woorden? Ga je de tips die ik met je hebt gedeeld gebruiken? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat onder deze blog zodat we kunnen connecten met andere Watermannen (en vrouwen) en ervaringen kunnen uitwisselen.Er is meer te ontdekken over jezelfJe ascendant, ook wel het rijzende teken genoemd, en je maanteken hebben ook invloed op je ondernemersvaardigheden.

De ascendant bepaalt hoe anderen jou zien en hoe jij jezelf presenteert aan de buitenwereld. Dit kan invloed hebben op hoe je overkomt als ondernemer en hoe je jezelf profileert. Je maanteken vertegenwoordigt je emotionele behoeften en je innerlijke wereld. Het kan van invloed zijn op hoe je omgaat met stress, hoe je beslissingen neemt en hoe je omgaat met uitdagingen en veranderingen. Niet geheel onbelangrijk als ondernemer want uitdagingen hebben we altijd.Je geboortehoroscoop bestaat uit veel meer factoren dan alleen je sterrenbeeld en deze factoren samen bepalen je unieke persoonlijkheid en vaardigheden. De ‘Ondernemers Reading’ kan je helpen meer inzicht te krijgen in hoe je geboortehoroscoop en ook je levenspadnummer en je Human Design profiel je ondernemersvaardigheden beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie.Heel veel succes en vooral veel plezier met ondernemen.


160 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page