top of page

Sterrenbeeld Weegschaal: Wat voor een ondernemer ben jij?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023


Hoe sterrenbeelden onze energie beïnvloeden is een interessant en leuk onderwerp, zeker als het gaat om onze potentie als ondernemer en hoe we dit kunnen vertalen naar zakelijk succes. Door kennis te hebben van onze astrologische kenmerken kunnen wij ondernemers onze sterke punten gebruiken om ons bedrijf te laten groeien en onze zwakke punten aanpakken om obstakels te overwinnen.Voordat ik jou alles vertel wat ik weet over jouw sterrenbeeld stel ik mij graag eerst kort voor. Mijn naam is Quinta Romkes en als ervaren ondernemer en bedrijfsstrateeg heb ik in de afgelopen 11 jaar meer dan 700 ondernemers geholpen om hun dromen te realiseren en hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Met behulp van diverse methodieken, waaronder astrologie, numerologie, het Human Design systeem en ontwikkelingspsychologie, bied ik gepersonaliseerde begeleiding aan die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.


De Weegschaal heeft zijn eigen unieke persoonlijkheidskenmerken, die van invloed kunnen zijn op hoe succesvol je bent als ondernemer. Kennis van die kenmerken kan helpen bij het bepalen van de juiste carrière keuzes en het vinden van de meest geschikte ondernemerskansen.

In deze blog over het sterrenbeeld Weegschaal schrijf ik over de unieke eigenschappen die een Weegschaal kunnen maken of breken in het ondernemerschap, ik geef waardevolle tips waarmee je direct aan de slag kunt en ik inspireer je welke soorten ondernemingen het beste bij het sterrenbeeld Weegschaal passen.


Het profiel van de Weegschaal

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal staan bekend om hun diplomatieke en evenwichtige karakter. Deze eigenschappen kunnen van invloed zijn op hoe een Weegschaal onderneemt.Weegschalen zijn vaak sterk gericht op samenwerking en kunnen goed communiceren met anderen. Ze hebben een talent voor het oplossen van conflicten en streven altijd naar harmonie en balans in hun werkrelaties. Dit maakt hen goede teamspelers en kan hen helpen om hun bedrijf te laten groeien door middel van partnerschappen en samenwerking.

Vanwege hun evenwichtige aard, hebben Weegschalen ook een talent voor het afwegen van verschillende opties en het nemen van weloverwogen beslissingen. Ze zijn vaak bedachtzaam en zullen zichzelf grondig informeren voordat ze een beslissing nemen. Dit kan hen helpen om succesvolle en weloverwogen beslissingen te nemen voor hun bedrijf.Weegschalen hebben ook een sterke esthetische zin en streven naar harmonie en schoonheid in hun omgeving. Dit kan hen helpen om hun bedrijf visueel aantrekkelijk te maken en hun producten of diensten te presenteren op een manier die mensen aanspreekt. Ze hebben ook vaak oog voor detail en zullen ervoor zorgen dat hun bedrijf er verzorgd en professioneel uitziet.Vanwege hun verlangen naar balans en harmonie, kunnen Weegschalen soms terughoudend zijn om risico's te nemen of om moeilijke beslissingen te nemen. Het is belangrijk dat ze in staat zijn om een balans te vinden tussen het nemen van weloverwogen beslissingen en het nemen van risico's om hun bedrijf te laten groeien.Over het algemeen hebben Weegschalen een diplomatieke en evenwichtige benadering van zakendoen. Hun talent voor samenwerking, het nemen van weloverwogen beslissingen en hun streven naar esthetiek en harmonie, kan hen helpen om hun bedrijf op een succesvolle manier te laten groeien.Dos and don'ts voor de ondernemende Weegschaal

Om je te helpen bij het succesvol ondernemen met de energie van het sterrenbeeld Weegschaal, geef ik je de volgende tips: 1. Werk aan goede relaties: Weegschalen staan bekend om hun vermogen om goed met anderen om te gaan en harmonie te creëren. Maak gebruik van deze vaardigheden om sterke relaties op te bouwen met klanten, partners en medewerkers.

 2. Wees diplomatiek: Weegschalen hebben vaak een sterke neiging om conflicten te vermijden en een diplomatieke benadering te kiezen. Gebruik deze vaardigheid om effectief te onderhandelen met klanten en leveranciers en om oplossingen te vinden voor problemen die zich kunnen voordoen.

 3. Creëer een mooie esthetiek: Weegschalen hebben vaak een oog voor schoonheid en esthetiek. Zorg ervoor dat de uitstraling van je bedrijf aantrekkelijk is en een positieve indruk maakt op klanten.

 4. Maak gebruik van feedback: Weegschalen staan erom bekend dat ze openstaan voor feedback van anderen. Gebruik deze eigenschap om feedback van klanten en medewerkers te verzamelen en te gebruiken om je bedrijf te verbeteren.

 5. Houd de balans: Als weegschaal is het belangrijk om balans te vinden tussen werk en privéleven. Zorg ervoor dat je genoeg tijd besteedt aan ontspanning en persoonlijke zaken om een goede balans te houden en burn-out te voorkomen.Als weegschaal heb je van nature de neiging om conflicten te vermijden en de vrede te bewaren. Dit kan soms leiden tot een gebrek aan assertiviteit, wat je kan belemmeren bij het nemen van belangrijke beslissingen en het aangaan van risico's.

Ben jij zo’n begripvolle Weegschaal die graag de vrede herstelt? Ik kan je helpen om je assertiviteit te vergroten, zonder afbreuk te doen aan je diplomatieke vaardigheden. Misschien vind je de 1-op-1 'Mind Detox' sessie interessant?Wat de ondernemende Weegschaal vooral niet moet doen


Als ondernemende Weegschaal zijn er een aantal punten waar je extra aandacht aan mag besteden voor meer succes met je eigen bedrijf.

 1. Besluiteloos te zijn: Weegschalen staan bekend om hun moeite om beslissingen te nemen. Dit kan een negatieve invloed hebben op je bedrijf als je te lang wacht om beslissingen te nemen en kansen mist.

 2. Conflicten te vermijden: Weegschalen houden niet van confrontaties en willen graag dat iedereen tevreden is. Maar in het bedrijfsleven zijn conflicten onvermijdelijk en kan het vermijden ervan leiden tot problemen in de toekomst.

 3. Te veel uit te geven: Weegschalen houden van luxe en willen graag hun bedrijf aankleden met mooie dingen. Maar het is belangrijk om binnen je budget te blijven en niet te veel uit te geven aan onnodige uitgaven.

 4. Niet genoeg te netwerken: Weegschalen zijn sociale vlinders en houden van netwerken. Maar als je niet genoeg tijd besteedt aan netwerken en relaties opbouwen, kan dit een negatieve invloed hebben op de groei van je bedrijf.

 5. Te weinig te focussen: Weegschalen hebben de neiging om van de ene taak naar de andere te springen, wat kan leiden tot een gebrek aan focus en efficiëntie. Het is belangrijk om je te concentreren op je belangrijkste taken en prioriteiten te stellen.In welke branches zou de Weegschaal shinen? Je sterrenbeeld kan je helpen bij het bepalen wat voor een eigen bedrijf bij je past, hier zijn enkele ideeën voor een eigen bedrijf die goed bij de eigenschappen van een Weegschaal zouden passen:


 1. Evenementenplanning: Weegschalen zijn vaak creatief en hebben een gevoel voor esthetiek. Ze zouden geweldig zijn in het plannen en organiseren van evenementen, zoals bruiloften, zakelijke evenementen en feesten.

 2. Interieurontwerp: Weegschalen hebben vaak een goed gevoel voor stijl en zijn geweldig in het creëren van een evenwichtige en harmonieuze omgeving. Ze zouden geweldig zijn in het aanbieden van interieurontwerp- of decoratiediensten voor zowel residentiële als commerciële klanten.

 3. Mediation- of conflictbemiddelingsdiensten: Weegschalen zijn vaak goede luisteraars en hebben een natuurlijke aanleg voor het vinden van compromissen. Ze zouden geweldig zijn in het aanbieden van mediation- of conflictbemiddelingsdiensten voor bedrijven of individuen.

 4. Persoonlijke styling of modeadvies: Weegschalen hebben vaak een goed gevoel voor mode en esthetiek. Ze zouden geweldig zijn in het aanbieden van persoonlijke styling- of modeadviesdiensten voor klanten die hun imago willen verbeteren of hun kledingkast willen vernieuwen.

 5. Schoonheidssalon: Weegschalen zijn vaak geïnteresseerd in schoonheids- en verzorgingsproducten. Ze zouden geweldig zijn in het aanbieden van schoonheidsbehandelingen, zoals gezichtsbehandelingen, massages en make-updiensten.

 6. Yoga- of meditatiestudio: Weegschalen hebben vaak een kalmerende en ontspannen energie. Ze zouden geweldig zijn in het aanbieden van yoga- of meditatielessen of het runnen van een yoga- of meditatiestudio.Ben jij een Weegschaal en herken je jezelf in deze woorden? Ga je de tips die ik met je hebt gedeeld gebruiken? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat onder deze blog zodat we kunnen connecten met andere Weegschalen en ervaringen kunnen uitwisselen.Er is meer te ontdekken over jezelfJe ascendant, ook wel het rijzende teken genoemd, en je maanteken hebben ook invloed op je ondernemersvaardigheden.

De ascendant bepaalt hoe anderen jou zien en hoe jij jezelf presenteert aan de buitenwereld. Dit kan invloed hebben op hoe je overkomt als ondernemer en hoe je jezelf profileert. Je maanteken vertegenwoordigt je emotionele behoeften en je innerlijke wereld. Het kan van invloed zijn op hoe je omgaat met stress, hoe je beslissingen neemt en hoe je omgaat met uitdagingen en veranderingen. Niet geheel onbelangrijk als ondernemer want uitdagingen hebben we altijd.Je geboortehoroscoop bestaat uit veel meer factoren dan alleen je sterrenbeeld en deze factoren samen bepalen je unieke persoonlijkheid en vaardigheden. De ‘Ondernemers Reading’ kan je helpen meer inzicht te krijgen in hoe je geboortehoroscoop en ook je levenspadnummer en je Human Design profiel je ondernemersvaardigheden beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie.Heel veel succes en vooral veel plezier met ondernemen.


252 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page