top of page

Verander je MONEY MYNDSET™ En Verdien Meer In Minder Tijd

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023
Vijf tips en negen affirmaties om meer geld aan te trekken in jouw onderneming. En hoe jouw geboortedatum je alles kan vertellen over je financiële uitdagingen en jouw kansen op financieel comfort.


Wist je dat de manier waarop jij het beste geld kunt verdienen en de manier waarop jij de waarde van geld beleeft allemaal in de sterren staat geschreven? Op het moment dat jij werd geboren kreeg jij een blueprint mee, kosmische energieën die jouw relatie met geld bepalen. Ik ga jou uitleggen hoe dat werkt en hoe je deze informatie in je voordeel kunt gebruiken. En onderaan deze pagina deel ik mijn beste geld gerelateerde affirmaties die jou direct helpen je money MYNDSET™ voorgoed te veranderen. Het werkt voor mij dus het kan ook voor jou werken. Doe er je voordeel mee.Maar eerst wil ik één van mijn eigen ervaringen met je delen. Want ikzelf weet als geen ander hoe het voelt om een negatieve kijk op en een ongezonde relatie met geld te hebben en welke consequenties daaraan verbonden zijn. En doordat ik dat zelf heb ervaren en de oplossing voor dit probleem heb gevonden, wil ik jou inspireren je relatie met geld te veranderen waardoor je geld kunt aantrekken als een magneet. Want zoals ik in mijn andere stuk 'Geld & Taboes. Tarieven Berekenen Voor Ondernemers' heb geschreven, is geld niet iets slechts. Geld is een communicatiemiddel. Een uitwisselingstool. En als jij je kijk op geld verandert wordt het vragen van geld voor jouw diensten ook een stuk makkelijker. Heb je dat stuk nog niet gelezen? Klik hier.Door de manier waarop ik ben opgegroeid heb ik een vreemde angst voor geld ontwikkeld. En dan met name angst voor het uitgeven van geld. Zolang als ik mij kan herinneren heeft mijn opa altijd gesproken over wat er zou gebeuren als hij er niet meer zou zijn. Het ging vaak over erfenis en testamenten in onze familie. Zoveel mogelijk geld sparen en zo zuinig mogelijk leven is altijd een thema geweest. En doe vooral niks geks met je geld want het is veiliger om het op een spaarrekening te hebben voor donkere dagen. Opa hield zich altijd bezig met de (verre) toekomst en met voorbereiden op het ergste.


Mijn moeder heeft die mentaliteit op haar beurt overgenomen en vooral nadat ze was gescheiden van mijn vader werd zij, op zijn zachtst uitgedrukt, krenterig. Te lang douchen daar stond de doodstraf op. En de huistelefoon en flessen van duurdere merken zoals Coca-Cola werden op haar kamer verstopt met de deur op slot zodat mijn zusje en ik daar niet bij konden. Als volwassene én single moeder veroordeel ik dit niet, ik kan mij goed voorstellen dat het heel spannend was voor mijn moeder om in haar eentje rond te komen van slechts € 1400 zonder alimentatie of enige steun van een partner. Dus ik snap dat zij voorzichtig was. Wat ik wil zeggen is dat haar manier van geld uitgeven en haar waarde beleving voor een hele lange periode, en misschien wel de meeste cruciale periode van mijn leven, mijn enige voorbeeld was. In mijn familie werd er altijd met negatieve energie gesproken over geld. Alsof geld een zeldzaam of uitstervend soort was waar je heel zuinig op moest zijn dat wanneer eenmaal uitgegeven je nooit meer terugkrijgt. Dus dat werd mijn waarheid. Geef geen geld uit aan onnodige dingen. Spaar zoveel mogelijk geld op want je weet nooit wat er kan gebeuren. En als je geld uitgeeft, koop dan de goedkoopste dingen. Houd zoveel mogelijk geld in je zak.

Wat ik moest leren, vooral in mijn rol als ondernemer waarin ikzelf verantwoordelijk ben voor het creëren van werk en inkomsten, is dat het uitgeven en verdienen van geld net zo werkt als het geven en ontvangen van liefde. Je ontvangt wat je geeft. Altijd! Doordat ik geld associeerde met nood en onzekerheid en het enkel gebruikte om mijzelf te voorzien in basisvoorzieningen zoals boodschappen, kleding en een huis, ontving ik precies wat ik nodig had. Maar nooit meer. Nooit iets extra’s om mezelf te trakteren op een heerlijke vakantie ver weg van Nederland. Of een uitgebreid diner in een goed restaurant. Of een compleet vernieuwde garderobe die mijn verbeterde versie beter zou staan. En het wordt zelfs nóg spannender. Doordat ik altijd bezig was met besparen kon ik doorslaan in het vinden van de beste prijs. En soms maakte ik daardoor weleens fouten en verloor ik geld. Zoals ik het nu zie werd mijn geld letterlijk van mij afgenomen om mij een lesje te leren. Je ontvangt wat je geeft. Ik heb geleerd dat het ook een kwestie is van jezelf iets gunnen. Ik ben van huis uit niet gewend om goed, beter of best voor mezelf te wensen. Ik ben gewend dat de basic stuff meer dan genoeg is. Alsof ik niet meer waard ben dan basic stuff. Dus ik durfde niet eens meer voor mezelf te wensen, het voelde hebberig en ongemakkelijk als ik dacht aan een mooie vrijstaande villa op een mooi, tropisch eiland.Dus wat ben ik dan anders gaan doen om mijn relatie met geld te veranderen en zo meer geld aan te trekken?


First of all, dit proces overkwam mij meer dan dat ik er bewust voor koos. Ik was mij er niet van bewust dat mijn relatie met geld ongezond was en mij juist ongewenste resultaten bleef opleveren. Het was mijn persoonlijke ontwikkelingsproces, en dan vooral mijn lifestyle als ondernemer en alleenstaande moeder, dat van mij eiste kleine dingetjes te veranderen in mijn denkwijze en uitgavepatroon. En daardoor ging ik inzien dat die kleine veranderingen bizarre en positieve resultaten opleverden. Toen ik daar bewuster van werd begon ik met testen welke veranderingen ik nog meer kon doen om nog meer geld naar mij toe te trekken.


En begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd, ik ben geen geldwolf. Geld is nog steeds niet mijn prioriteit en zeker niet mijn drijfveer. Ik geloof dat geld als een magneet op ons afkomt als we doen waar we voor geboren zijn. Je ontvangt waarde in ruil voor de waarde die jij levert en wat is nu waardevoller dan jouw eigen talent, je passie en levenservaring? Ikzelf en mijn merk staan voor het creëren van overvloed maar altijd met liefdevolle intenties. Daarom werk ik het liefst met coaches, healers en spirituele ondernemers of any kind. Dit zal ik later in de blog nog verder onderbouwen. Voor mij begon mijn money MYNDSET™ journey dus met mijn persoonlijke ontwikkelingsproces. Ik begon met het herontdekken van mijzelf en ik leerde dat de overtuigingen van mijn familie niet mijn overtuigingen hoeven te zijn. En dat ik meer mag wensen voor mezelf. Ik ging mijn eigenwaarde inzien en leerde hoe ik met mijn talenten en kennis en ervaring iets terug kon doen voor de wereld. En de uiterst positieve feedback van mijn klanten hielpen mij mezelf steeds meer en meer waarderen voor wie ik ben en wat ik te bieden heb.


Toen numerologie op mijn pad kwam was ik mij al heel bewust van mijn talenten en mijn purpose. Het levenspadnummer waar ik volgens mijn geboortedatum mee werk bevestigde voor mij dat ik op het juiste pad ben en precies doe waar ik voor geboren ben. Dat gaf mij een enorme boost aan zelfvertrouwen en kracht om nog meer naar buiten te treden en mezelf meer bestaansrecht te geven. En daar hoort dus ook het vertrouwen bij om geld te vragen voor de waarde die ik lever. Nadat numerologie mij zo enorm had geïnspireerd om op diepere levels dan alleen het fysieke naar mezelf te kijken, ben ik mezelf gaan verdiepen in de kracht van numerologie en hoe we de informatie die gekoppeld is aan ons levenspadnummer kunnen gebruiken in ons voordeel. Daarnaast ben ik mezelf gaan specialiseren in astrologie en hoe de stand van de planeten onze denkwijze en keuzeprocessen beïnvloeden.


Uit mijn astrologie chart kwamen ook weer life changing inzichten met betrekking tot mijn relatie met geld. Ik heb bijvoorbeeld geen planeten in het tweede huis, het huis dat persoonlijke financiën vertegenwoordigt. Het achtste huis is het tegenovergestelde huis van huis twee en heeft te maken met trauma’s, taboes en met geld van anderen zoals een erfenis of een lening. In mijn astrologie chart heb ik de planeet Venus in het achtste huis. De energie van Venus kun je vergelijken met de energie van stier (bezittingen, waarden en financiën). Mijn astrologie chart deed mij realiseren dat mijn relatie met geld nog steeds voor een groot deel gebaseerd was op de overtuigingen van mijn familie en ik begon in te zien dat ik dat zelf kan veranderen. Inmiddels had ik al een aantal jaar mijn eigen bedrijf en het vragen van geld voor mijn diensten was geen issue meer dankzij mijn zelfkennis en groeiende zelfliefde. Maar het uitgeven van geld was nog steeds een pijnpunt. Mijn angst dat ik geld te kort zou komen overheerste nog steeds waardoor ik zoveel mogelijk geld in mijn zak hield. Ik investeerde dus nog steeds, onbewust, negatieve energie in het thema geld. Geld vasthouden met angstige energie werkt dus averechts. Mijn focus was de angst en met die energie ‘bestelde’ ik een uitkomst waar ik bang voor was. Wat ik moest leren, of eigenlijk afleren, is de demonische kijk die ik had op geld. Dat de taboes die op geld heersen mij zijn aangeleerd door mijn eigen familie en door de samenleving. Ik mocht leren verliefd zijn op geld en het uitgeven zoals ik zelf wil. Ik begon met het hardop uitspreken van positieve affirmaties om mijn relatie met geld een nieuwe betekenis te geven. Maar wat is geld als het op je rekening staat en je het nooit echt ziet of aanraakt? Ik sprak affirmaties uit over iets dat alleen in mijn gedachten bestaat maar het is niet tastbaar. Sinds deze nieuwe inzichten op mijn pad kwamen, ben ik alles gaan betalen met cash geld in plaats van mijn pinpas. Want cash geld is energie, het is tastbaar en heeft waarde. Virtueel geld bestaat niet, het is nep dus wanneer we digitaal geld uitgeven is er geen energie-uitwisseling. Met cash geld activeer je een stroom van energie, een geldstroom. Net als liefde, je ontvangt wat je geeft.


Energie is er om te gebruiken want feitelijk is energie alles wat we hebben. Liefde is energie. Voeding is energie. Gedachten zijn energie. Materiaal is energie. Geld is energie. Verander jouw money MYNDSET™ en ervaar zelf hoe krachtig gedachten zijn. Zie zelf hoe jij je financiële situatie drastisch kunt veranderen met een paar kleine aanpassingen in je denkproces.


Ik geloof ook dat als we ons bewust zijn van wat geld daadwerkelijk is en de negatieve lading eraf halen, het ons meer gegund is door de kosmos om geld te ontvangen. Want wie op positieve wijze bewust is van geld zal het op bewuste wijze verdienen en uitgeven. Wanneer we een gezonde en positieve relatie hebben met geld, zullen we ons geld niet misbruiken.


Ik wil jou dan ook inspireren om goed te doen voor de wereld om je heen wanneer jij het goed hebt. Breng eens een broodje en een kopje koffie naar een dakloos persoon. Of geef kleding of materiaal dat nog goed is weg aan een goed doel in plaats van het te verkopen via Marktplaats. Of geef eens een gratis dienst weg aan iemand die zich jouw diensten normaal gesproken niet kan veroorloven. Delen is vermenigvuldigen, een goed gevulde portemonnee is niks waard als je het in je eentje uitgeeft. Geld is van ons allemaal en het moet stromen. Net zoals de noten van een melodie een ruimte vullen en honderden harten raken, mogen wij geld alle hoeken van de wereld in laten stromen zodat we er allemaal van kunnen profiteren. Armoede of financiële discomfort is onnodig! Er is genoeg geld voor ons allemaal.Dingen die ik heb gedaan en jij ook kunt doen om je relatie met geld voorgoed te veranderen1.

Leer jezelf kennen op diepere levels en leer jezelf waarderen voor de unieke kwaliteiten die jij hebt. Je gaat dan inzien dat de waarde die jij levert, waarde terug mag ontvangen. Vind je het moeilijk om je eigen waarden, talenten en ervaringen in te zien of waarderen? En ontvang je graag een bevestiging vanuit je eigen essentie of higher self? Dan kan een Ondernemers Reading heel veel voor jou betekenen en alles compleet veranderen. De Ondernemers Reading is een zelfontwikkeling techniek en een combinatie van numerologie, astrologie en het Human Design systeem. Wil je hier meer over weten? Klik hier.

2.

Doe waar je echt gelukkig van wordt. Want wanneer jij je werk met liefde en passie doet, ontvang je er positieve energie voor terug. En vergeet niet, geld is energie. Ontdek wat jouw unieke talenten zijn en hoe je daar geld mee kunt verdienen. Doe waarvoor je geboren bent en deel je talenten met de wereld, je zult daar rijkelijk voor beloond worden. Je zult altijd genoeg hebben zonder er al te veel moeite voor te doen. Wil je hulp bij het ontdekken van je talenten en het opstarten van een succesvol bedrijf? Dan kan het vier weekse ondernemersprogramma Bewust Intuïtief Ondernemen precies zijn wat je nodig hebt. In dit één op één programma begeleid ik jou van A tot Z bij het opstarten van je eigen bedrijf met jouw persoonlijkheid als succesfactor.

3.

Pin iedere week een bedrag dat je in die hele week mag uitgeven. Alles wat je koopt doe je van dat contante geld. En wat je aan het einde van de week overhoudt stop je in een spaarpot. Want contant geld zet de geldstroom (energiestroom) in gang.

4.

Deel en vermenigvuldig. Wees bijvoorbeeld royaler met het geven van fooi en geef met liefde.


5.

Spreek iedere dag positieve affirmaties uit die betrekking hebben tot geld. Ik deel graag een aantal van mijn meest succesvolle affirmaties met je die jij dagelijks zou kunnen gebruiken;


  • Ik zet geld in als communicatiemiddel

  • Ik zet geld in als uitwisselingstool

  • Geld is energie en moet in beweging blijven om het te ontvangen en vermenigvuldigen

  • Ik verdien mijn geld met goede intenties en ik verdien waar ik om vraag

  • Ik ben het waard om geld te vragen in ruil voor mijn expertise, mijn ervaring, mijn talenten

  • Ik trek klanten aan die mijn vraagprijs kunnen betalen en die mij het waard vinden om in te investeren

  • Wanneer ik geld uitgeef komt geld naar mij terug

  • Ik hou van geld en geld houdt van mij

  • Wanneer ik het goed heb, hebben de mensen om mij heen het ook goed. Ik deel mijn tijd, energie en geld met anderen. Zo vermenigvuldig ik mijn geluk en succes.Heb je mijn stuk 'Geld & Taboes. Tarieven Berekenen Voor Ondernemers al gelezen? In dit artikel doorbreek ik taboes en geef ik jou mijn beste tips die je helpen meer omzet creëren binnen je bedrijf zodat ook jij een (financieel) comfortabel leven voor jezelf kunt creëren.Geld verdienen kan op veel verschillende manieren. Zelfs binnen één bedrijfsconcept kun je meerdere inkomstenbronnen creëren zodat je kunt rekenen op verschillende inkomstenstromen. Ben jij een coach, een ambitieuze ondernemer maar ben je totaal niet commercieel? Heb jij slechts één inkomstenbron en lukt het je niet om rond te komen van je eigen bedrijf? Dan inspireer ik jou graag met mijn creatieve ideeën. Tijdens de Thinkshop Money MYNDSET™ help ik jou je dienstenaanbod optimaliseren en uitbreiden. We gaan samen aan de slag met jouw verdienmodel en de manier waarop jij geld aantrekt. Vooral voor ondernemers die diensten altijd per uur aanbieden en nooit meer dan tientjes per klant rekenen, is de Thinkshop Money MYNDSET™ een life changing event. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Ik stuur je veel inspiratie en creatieve energie. Wil je persoonlijk kennismaken? Stuur mij dan een berichtje. Love Q.

266 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page