top of page

Wat Psychologen & Coaches je Niet Leren: Losbreken en Emotionele Vrijheid

Bijgewerkt op: 14 jul.


Veel vrouwen zijn gewend om altijd voor anderen te zorgen—hun partner, kinderen, ouders. Ze hebben geleerd om zichzelf op de laatste plaats te zetten, en dit kan leiden tot uitputting en verlies van eigen identiteit. Wil jij jezelf bevrijden van deze patronen en gewoon lekker jezelf ZIJN? Lees dan verder. Want in deze blog deel ik mijn vijf geheimen die mij hebben geholpen om los te breken van familieovertuigingen, mede-afhankelijkheid van partners, onzekerheden en schaamte.


Leer hoe je jouw eigen bron van vervulling kunt zijn en hoe je je eigen energie kunt benutten voor een constante flow van heerlijke resultaten.

 

Wat is Vrijheid?

Vrijheid is een gevoel van volledige verbondenheid met jezelf. Het is het vermogen om je leven te leiden vanuit je eigen kern, zonder belemmerd te worden door oude patronen, overtuigingen of de verwachtingen van anderen. Echte vrijheid is het vermogen om je diepste verlangens te herkennen en na te streven zonder angst of twijfel. Het is de kunst van loslaten—het loslaten van wat je tegenhoudt om in je volledige kracht te staan. Voor vrouwen betekent dit vaak het loslaten van de neiging om altijd voor anderen te zorgen en verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen welzijn.


Loslaten van Pleasen

Veel vrouwen voelen de druk om de behoeften van iedereen om hen heen te vervullen. Dit kan hen beletten om aandacht aan zichzelf te besteden en hun eigen dromen en verlangens na te jagen. Vrijheid betekent het loslaten van deze behoefte aan goedkeuring van buitenaf en het kiezen voor je eigen geluk en vervulling.


Maar dat voelt egoïstisch toch?

Onthechting betekent niet dat je je geliefden verwaarloost, maar dat je hen juist de ruimte geeft om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en dus in hun eigen kracht te gaan staan. Dit maakt niet alleen ruimte voor je eigen welzijn, maar het helpt ook anderen om zelf sterker en onafhankelijker te worden. En dat gun je je geliefden, toch?

 

Waarom Loslaten Essentieel Is

Loslaten is de sleutel tot echte vrijheid. Het is het proces van onthechting van alles wat je niet langer dient: oude gewoonten, pijnen, relaties, en zelfs je eigen beperkende overtuigingen. Dit proces maakt ruimte voor iets nieuws, iets authentieks. Wanneer je loslaat, open je de deur naar een leven vol mogelijkheden, waarbij je jezelf volledig kunt accepteren en liefhebben zoals je bent.

 

Hoe Kun Je Vrijheid Manifesteren?

Vrijheid is niet iets wat iemand anders je geeft; het is iets wat je zelf bewust creëert. Als je de vijf principes die ik hieronder uitgebreid uitleg dagelijks toepast, zul je al heel snel merken dat je emotionele vrijheid en innerlijke kracht op een diepgaande manier toenemen.

 


1. Activeer je Pijnappelklier

De pijnappelklier, ook wel bekend als het centrum voor intuïtie en je innerlijke wijsheid, speelt een essentiële rol in het ontvangen van inspiratie en het nemen van geïnspireerde beslissingen.


De pijnappelklier, een kleine klier ter grootte van een rijstkorrel, bevindt zich in het midden van je hoofd, tussen je oren. Bij veel mensen is deze klier verkalkt en slapend door een combinatie van negatieve emoties en blootstelling aan fluoride. Een inactieve pijnappelklier kan leiden tot een gebrek aan richting, twijfel, en onzekerheid.


Gelukkig kun je je pijnappelklier zelf activeren met eenvoudige technieken die niet meer dan 10 minuten per dag kosten:


 • Meditatie en Visualisatie: Richt je aandacht op het midden van je hoofd en visualiseer een helder, stralend licht. Dit helpt bij het stimuleren en activeren van de pijnappelklier.

 • Ademhalingsoefeningen: Gebruik diepe, langzame ademhalingstechnieken om je energie naar het hoofd te brengen en de pijnappelklier te prikkelen.

 • Voeding en Ontgifting: Vermijd fluoride en kies voor voedingsmiddelen die de pijnappelklier ondersteunen, zoals spirulina, chlorella, en cacao. Voeg ook ontgiftingspraktijken toe om verkalking te verminderen.


Met regelmatige beoefening zul je merken dat je intuïtiever wordt, helderder denkt, en beter in staat bent om beslissingen te nemen die je dichter bij je authentieke zelf brengen.

 


2. Kennis van je eigen Elektromagnetisch Veld

Ons persoonlijke elektromagnetische veld (aura) is een essentieel aspect van ons bestaan en speelt een cruciale rol in hoe we ons leven vormgeven. Ons elektromagnetische veld fungeert als een energetische omgeving waarin onze gedachten en emoties overeenkomen met specifieke frequenties. Elk verlangen, elke intentie, elke gedachte heeft een unieke energetische handtekening die bijdraagt aan dit veld. Net zoals magneten aantrekken wat bij hun polen past, trekt ons veld gebeurtenissen, mensen, en omstandigheden aan die resoneren met onze innerlijke frequenties.


Jij kunt leren hoe je deze frequenties kunt sturen en verhogen om de juiste relaties, kansen en levensomstandigheden aan te trekken die in lijn zijn met jouw ware zelf. Door deze kennis toe te passen, kun je:


 • Gerichter manifesteren: Je kunt je intenties en doelen helderder visualiseren en uitsturen in het universum, waardoor je effectiever kunt werken aan het realiseren van een leven dat in overeenstemming is met je diepste verlangens.

 • Versterkte intuïtie: Het begrijpen en werken met je elektromagnetische veld helpt je om je intuïtie te versterken. Dit stelt je in staat om betere keuzes te maken, jezelf te positioneren in je persoonlijke relaties en innovatieve oplossingen te ontvangen voor de uitdagingen in je leven.

 • Aantrekken van ideale relaties en kansen: Door je energie bewust te richten, kun je de juiste mensen en mogelijkheden aantrekken die resoneren met jouw missie en waarden. Dit leidt tot meer harmonie en vervullende interacties.

 • Positieve leefomgeving: Wanneer je bewust werkt aan je elektromagnetische veld, creëer je een positieve energetische omgeving rondom jezelf. Dit kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving, emotioneel welzijn, en een diepere tevredenheid wat leidt tot een gevoel van vrijheid.


Door je te verdiepen in het elektromagnetische veld en het toe te passen in je dagelijkse leven, zul je ervaren dat je moeiteloos door het leven flowt, waarbij je gemakkelijk kansen en gewenste uitkomsten aantrekt. Dit leidt tot een gevoel van innerlijke vrijheid en vervulling, waarbij je leeft in overeenstemming met je ware zelf.

 

 

3. Opgeschoonde Energiecentra

Energiecentra zijn energiepunten in het menselijk lichaam die langs de ruggengraat en de wervelkolom liggen. Deze centra worden beschouwd als essentiële knooppunten waar energieën zich vermengen met de fysieke lichaamsprocessen. De ervaringen die je in je leven hebt opgedaan, en de overtuigingen die op jou zijn geprojecteerd, hebben gedrags- en gedachtepatronen gevormd in jouw systeem. Deze patronen sturen nu je gedrag en gedachten, en beïnvloeden daarmee ook je resultaten en welzijn.


Voor vrouwen die streven naar emotionele vrijheid en het loslaten van beperkende patronen, is het balanceren en opschonen van deze energiecentra essentieel. Dit kan helpen om oude emotionele blokkades te verwijderen en een pure, vrije energie door je lichaam te laten stromen. Laten we eens kijken naar de verschillende energiecentra en hoe verstoringen daarin je kunnen beïnvloeden:


 • Wortelcentrum: Als je vaak worstelt met een gevoel van onveiligheid, instabiliteit, of het idee dat je voortdurend moet vechten om te overleven, kan dit wijzen op een blokkade in het wortelcentrum. Dit centrum is essentieel voor het opbouwen van een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in het leven.

 • Sacraal centrum: Moeite om emotioneel in balans te blijven, problemen met het uiten van emoties, of een gebrek aan creativiteit en plezier kunnen duiden op een verstoring in het sacraal centrum. Voor vrouwen is dit centrum belangrijk voor het ervaren van vreugde, sensualiteit, en creatieve expressie.

 • Zonnevlechtcentrum: Problemen met zelfvertrouwen, besluitvorming, of een gevoel van machteloosheid kunnen wijzen op een blokkade in het zonnevlechtcentrum. Dit centrum is cruciaal voor persoonlijke kracht, wilskracht, en het vertrouwen om je eigen pad te volgen.

 • Hartcentrum: Als je je afgesloten voelt van liefde, moeite hebt met het geven en ontvangen van liefde, of emotionele uitdagingen ervaart, kan dit wijzen op een verstoring in het hartcentrum. Dit centrum speelt een sleutelrol in het ervaren van onvoorwaardelijke liefde en compassie, zowel voor jezelf als voor anderen.

 • Keelcentrum: Moeite om jezelf goed uit te drukken, communicatieproblemen, of het gevoel dat je niet begrepen wordt, kunnen wijzen op een blokkade in het keelcentrum. Dit centrum is essentieel voor effectieve communicatie en zelfexpressie.

 • Voorhoofdcentrum: Problemen met intuïtieve besluitvorming, een gebrek aan inzicht, of moeite met het visualiseren van toekomstige mogelijkheden kunnen wijzen op een blokkade in het voorhoofdcentrum. Voor vrouwen is intuïtie belangrijk, omdat het hen helpt om duidelijkheid te vinden en geïnspireerde keuzes te maken.

 • Kruincentrum: Als je je losgekoppeld voelt van spirituele doelen, een gebrek aan spirituele verbinding ervaart, of niet bewust bent van hogere doelen, kan dit wijzen op een verstoring in het kruincentrum. Dit centrum helpt je om je te verbinden met een hoger doel en om betekenis en vervulling in het leven te vinden.

 • KA-centrum: Een gebrek aan hoger bewustzijn, moeite met het visualiseren van grotere doelen, of beperkingen in spirituele expansie kunnen duiden op een blokkade in het KA-centrum, gelegen boven het hoofd. Het openen van dit centrum kan je helpen bij het verkennen van nieuwe ideeën en het omarmen van veranderingen.


Opgeschoonde en gebalanceerde energiecentra helpen je om los te breken van oude patronen en gedragingen, wat leidt tot een leven van pure, vrije energie. Dit proces maakt ruimte voor nieuwe, positieve ervaringen en helpt je om een leven te creëren dat in lijn is met je ware zelf. Door te leren over de acht energiecentra en hoe je ze kunt opschonen, kun je de grip van oude patronen doorbreken en je volledige potentieel omarmen.

 


4. Meditatie

Meditatie is als een reis naar een Universele bibliotheek, een soort mind-Google, waar je alle antwoorden kunt vinden die je nodig hebt. Voor vrouwen die bezig zijn met loslaten en onthechten, kan meditatie een krachtig en ontspannend hulpmiddel zijn om innerlijke rust en emotionele vrijheid te bereiken. Aan het einde van een drukke dag biedt meditatie een waardevol moment van zelfzorg en persoonlijke reflectie. Dit gevoel van innerlijke vrede motiveert vaak om meditatie toe te passen in verschillende aspecten van het leven, zoals bij het loslaten van oude patronen en het vinden van balans.


Door regelmatig te mediteren, kun je helderheid krijgen over wat echt belangrijk voor je is, en kun je intuïtieve ingevingen en ideeën ontvangen die je helpen bij het proces van loslaten. Slechts 15 tot 20 minuten per dag is voldoende om de voordelen te ervaren. Dit kan je helpen om een dagelijkse routine te ontwikkelen die je energie, focus en gevoel van innerlijke vrijheid verbetert.


Effectief Mediteren zonder Moeite


 • Zoek een Comfortabele Plek: Kies een rustige en comfortabele plek waar je niet gestoord wordt en waar je je prettig voelt. Dit kan een speciale meditatiehoek zijn of gewoon een stoel in een stille kamer.

 • Sluit je Ogen en Adem Diep: Sluit je ogen en adem diep in door je neus. Laat de lucht naar je hoofd stromen, en volg je ademhaling door je neus naar boven. Zucht uit door je mond.

 • Blijf Rustig Doorademen: Adem rustig in door je neus en uit door je mond. Tel bij elke ademhaling: in twee, drie, vier. Uit twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht. Herhaal dit totdat je lichaam zo ontspannen is dat het automatisch overneemt en je in een serene staat van zijn komt.


In het begin kan meditatie onwennig aanvoelen, en je kunt je na een paar minuten rusteloos voelen met de drang om te bewegen. Wees je bewust van deze reacties als de afkickverschijnselen van je lichaam van een hectische dag. Zie jezelf als een trainer die een hond commando's geeft: "Zit. Af. Blijf." Neem de controle terug; jij bent de baas over je lichaam en geest. Na een paar keer herhalen zal dit een nieuw patroon in je lichaam worden, waardoor meditatie steeds gemakkelijker en plezieriger wordt. Voor je het weet zit je een uur te mediteren en wil je er niet meer uit!

 


5. Schrijfoefeningen

Schrijven is een buitengewoon effectieve techniek om je energie en vibratie te trainen en gericht te blijven op positieve uitkomsten. In plaats van alleen materiële of zakelijke doelen te noteren, gebruik ik schrijfoefeningen om mijn emoties en gevoelens te versterken die gepaard gaan met het vervullen van mijn diepste verlangens.


Elk verlangen dat je ooit hebt gehad en waar je over hebt nagedacht, bestaat al in je elektromagnetische veld in de vorm van een mini energiebolletje. Je hoeft dus niet gefocust te zijn op het verlangen zelf om het te manifesteren; de energie doet het werk voor jou. Het enige wat je hoeft te doen, is je vibratie trainen op positieve gevoelens en gedachten, zodat je openstaat om te ontvangen wat je wenst.


Door elke dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent en waar je meer van wilt ervaren, focus je bewust en exclusief op die positieve emoties. Dit proces traint je vibratie, vergelijkbaar met hoe een fysieke workout je spieren versterkt. Door deze focus creëer je een positieve magnetische aantrekkingskracht die alles wat je verlangt naar je toe brengt.


Dagelijkse Schrijfoefening voor Innerlijke Kracht

Kies een moment van de dag waarop je je prettig voelt om deze oefening te doen. Pak een vel papier en schrijf bovenaan "Geef mij meer...". Begin vervolgens alle kernwoorden op te schrijven die positieve emoties bij je oproepen. In plaats van materiële zaken zoals geld of bezittingen, richt je je op de gevoelens die je zou ervaren wanneer je in vrijheid leeft. Reflecteer op momenten uit je dag of week waarin je je goed voelde, en noteer dat je meer van die gevoelens wilt ervaren. Dit helpt je om gedurende de oefening exclusief gefocust te blijven op fijne gevoelens en positieve woorden met een hoge frequentie.


Zo ziet mijn oefening eruit

Elke dag besteed ik ongeveer 20 minuten aan het maken van een lijstje met zo'n 70 tot 80 woorden maar mijn lijstje is nooit hetzelfde. Tijdens deze 20 minuten focus ik alleen op positieve emoties en woorden met hoge frequenties, wat mijn vibratie traint en versterkt. Net als spieren heeft je vibratie een geheugen; hoe meer je traint, hoe gemakkelijker het wordt om in die hoge vibratie te blijven.


Voorbeeldlijstje om vrijheid te manifesteren: Geef mij meer...

Liefde voor mezelf, verbinding, mogelijkheden, zingeving, betekenis, innerlijke rust, overvloed, vertrouwen, moed, authenticiteit, vreugde, vrede, helderheid, bevrijding, balans.


Deze eenvoudige schrijfoefening helpt je om consistent positief gefocust te blijven, wat niet alleen je energie versterkt, maar ook direct bijdraagt aan je vermogen om te manifesteren. Je zult merken dat je meer innerlijke kracht en vrijheid ervaart, waardoor je leven met meer gemak en vervulling kan stromen.

 

Voor vrouwen die streven naar emotionele vrijheid, bieden deze vijf principes een persoonlijke benadering die je helpen een blijvende transformatie doorgaan in mind set, energie en bewustzijn. Ga er meteen mee aan de slag en ervaar het effect zelf! Dit moet je willen!

P.S. Wil je deze vijf krachtige principes integreren in je leven met de begeleiding van een professional? Laat mij je helpen! In slechts drie interactieve sessies leer ik je alles wat je moet weten en help ik je ontdekken hoe je deze principes effectief toepast in jouw unieke situatie.


Ervaar het gemak, de snelheid en de lage investering van mijn briljante Effortless Living programma.


Het Effortless Living programma is het resultaat van mijn persoonlijke ervaringen in de liefde, als moeder en ondernemer, en mijn 12 jaar ervaring in het begeleiden van meer dan 750 ondernemers. Het programma combineert de nieuwste inzichten uit neurowetenschappen, kwantumfysica en psychologie en onderbouwt op logische wijze spirituele concepten zoals de Law of Attraction en manifesteren.


Je kunt het Effortless Living Programma volgen op verschillende manieren, al vanaf slechts € 225,-

 

Klik hier voor meer informatie over het Effortless Living programma en de verschillende mogelijkheden om deel te nemen. Kies je voor online, in een groepssetting of één-op-één begeleiding? Of zie je jezelf naar Ibiza vliegen voor een inspirerende retreat?


Love, Q.

 

43 weergaven0 opmerkingen

Comments


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page