top of page

Geld & Taboes. Tarieven Berekenen Voor Zelfstandig Ondernemers.

Bijgewerkt op: 21 feb. 2023Over geld en waarom veel ondernemers niet kunnen rondkomen van hun eigen bedrijf.Aan alle ondernemers die hun bijdrage met liefde en passie leveren voor een bewuste, mooiere en gezondere wereld. Dit bericht is voor jou! Ik doorbreek taboes rondom thema geld en ik geef jou mijn beste tips die je helpen je omzet verhogen zodat ook jij een (financieel) comfortabel leven voor jezelf kunt creëren. Want dat ben je waard!


Want ik weet dat jij struggelt met het bepalen van tarieven voor jouw diensten. Ik weet dat jij je werk met zoveel liefde en compassie doet, dat het niet altijd makkelijk is om er geld voor te vragen en dus te kunnen leven van je eigen onderneming. Jij hebt waarschijnlijk een gave of een talent that comes natural to you. En doordat de samenleving geld heeft bestempeld als iets kwaadaardigs, wil je er eigenlijk niet mee geassocieerd worden. Het liefste zou je teruggaan naar de tijd waar ruilhandel nog een ding was. Herken je dit?
Waarom ondernemers goedkoop willen zijn en vaak niet kunnen rondkomen van hun onderneming


  • Onzekerheid: Angst om klanten mis te lopen (fear of missing out)

  • Schaamte: Het voelt verkeerd om geld te vragen voor iets dat voor jou zo natuurlijk komt

  • Onderwaardering: Zelf de waarde van de diensten niet inzien of door negatieve feedback van de mensen in je directe omgeving

  • Concurrentie: Vergelijken met concullega’s

  • Compassie: Het voelt verkeerd om geld aan te nemen van iemand die het moeilijk heeft

  • Demonisering van geld: We zijn geld gaan zien als iets slechtsAls jij jezelf in een aantal punten herkent dan heb jij je hart op de goede plek en geef je met pure intenties. Je wil goed zijn voor de wereld en de mensen om je heen. Ik wil je daarvoor bedanken en je vragen te blijven wie je bent. De wereld heeft meer mensen zoals jij nodig. Maar betekent zorgen voor een ander dat je jezelf moet vergeten? Hoe kun jij anderen helpen als je niet eerst jezelf helpt? Je kunt er alleen voor anderen zijn, als het met jou goed gaat. .


In mijn werk als intuitive mentor en merkontwikkelaar kom ik veel zelfstandig ondernemers tegen die weerstand ervaren wanneer het neerkomt op het bepalen van eerlijke en betaalbare tarieven voor de diensten die zij leveren. En daarbij komt dat ikzelf ook een aantal negatieve denkpatronen rondom het thema geld moest doorbreken voordat ik kon zijn waar ik nu ben. Ik spreek dus vanuit de ervaring van velen en daardoor heb ik jou een heleboel waarden te bieden die een verschil kunnen maken in jouw money MYNDSET™.Allereest wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om de taboe die rondom geld heerst te doorbreken. Want wat is geld nu eigenlijk? En waarom hebben veel van ons een negatieve kijk op geld?Het maakt niet heel veel uit hoe ‘wakker’ je bent of in welke mate jij bewust bent van alles wat er om je heen gebeurt. Wanneer het aankomt op het vragen van geld voor onze diensten, redeneren velen van ons vanuit de samenleving en de negatieve energie die ons wordt opgelegd door het nieuws en klagende mensen om ons heen. We zijn gaan geloven dat de mensen geen geld meer hebben omdat alles zo duur is geworden. En dat er zoveel concurrentie is dat we ons alleen nog kunnen onderscheiden met een lage(re) prijs. En dat geld iets slechts is waar we onze vingers niet aan moeten willen branden. Geld is bestempeld als iets dat niet voor iedereen is weggelegd en in de meeste gevallen enkel bestemd is om onszelf in basisbehoeften te voorzien.
Ik heb geleerd het thema geld vanuit liefde te benaderen, je kunt over mijn eigen ervaring lezen in het artikel waarin ik mijn persoonlijke verhaal en mijn meest succesvolle geld affirmaties met je deel.Geld is letterlijk papier en dus gemaakt van bomen. De waarde die wij eraan hangen is subjectief en ons aangeleerd door de samenleving. Want de waarde van € 50 kan voor een alleenstaande moeder, die moet rondkomen van een gemiddeld salaris, heel anders zijn dan voor een koppel zonder kinderen die beide een bovengemiddeld salaris verdienen. En omdat de waarde van geld dus subjectief is, kunnen we onze eigen waarde beleving manipuleren (in de meest positieve zin van het woord). Hoe zit het met jouw waarde beleving? Op welke overtuigingen of omstandigheden is jouw waarde beleving gebaseerd? En hoe beïnvloed jouw persoonlijke waarde beleving de hoogte van de tarieven die jij berekent voor jouw diensten?

Als we geld vanuit een hoger bewustzijn bekijken is geld niets meer dan energie. En energie moet stromen. Om energie te ontvangen moeten we energie delen. Geld is een uitwisselingstool. Geld is slechts een woord, een vervanger voor de glazenfles melk die je vroeger geruild zou hebben voor een zak aardappelen bij je buurboer. Het bepalen van tarieven voor je diensten, of het vragen van (meer) geld voor de waarde die je levert, hoeft niet moeilijk te zijn. Het is gewoon een kwestie van je money MYNDSET™ veranderen. En daar kunnen de volgende punten je bij helpen!


Zeven redenen waarom je meer geld voor jouw diensten mag vragen zonder schuldgevoel

1.

Het vragen van hogere tarieven voor jouw diensten is niet zozeer om jouw zakken te vullen. Maar het is ons allemaal gegund om een comfortabel leven zonder financiële zorgen te leiden en geld is nu eenmaal het middel die wij mensen op deze planeet gebruiken om in te ruilen voor goederen en diensten. Er is genoeg geld voor iedereen, financiële zorgen zijn niet nodig!


2. Je leeft in een samenleving en meedoen met die samenleving werkt net zoals een snelweg, meegaan met de flow. En om die flow op een veilige manier in stand te houden, houden we allemaal dezelfde snelheid aan. Het leven wordt duurder en duurder, in plaats van bezuinigen kun je je beter focussen of het verdienen van meer geld.


3. Je verkoopt geen overbodige luxe, jouw diensten voorzien jouw klanten in hun primaire levensbehoeften. Denk aan gezondheid en ontwikkeling. Zolang mensen het geld hebben om op vakantie te gaan en daar duizenden euro’s besteden aan cocktails, etentjes en feestjes, hebben ze geld om te investeren in hun gezondheid en ontwikkeling.

4.

Omdat je het waard bent, zo simpel is het.

5.

En omdat je klanten het waard zijn. Jouw ideale klant hecht waarde aan wat jij aanbiedt. Als je diensten te goedkoop zijn kan het zijn dat je mensen aantrekt die minder waarde hechten aan al die zaken en dus minder toegewijd zijn om daadwerkelijk aan de slag te gaan met wat ze leren of meekrijgen van jou. Ik ga ervan uit dat je liever werkt met mensen die heel veel profijt hebben van wat jij levert en met dankbaarheid in hun hart vertellen over jou en je bedrijf binnen hun eigen netwerk. Het vragen van een specifiek tarief is dus tevens een heel belangrijk onderdeel van je klantenwervingsproces. Tevreden klanten die veel hebben gehad aan jouw diensten brengen nieuwe klanten, daar hoef jij niks voor te doen en deze vorm van marketing is helemaal gratis. Kies je klant en je tarief dus bewust!


6. Als jij een baan aangeboden krijgt met een riant salaris, zou je dan zeggen tegen je werkgever dat je echt niet zoveel geld hoeft? Dat je met € 1.000 minder in de maand ook genoegen neemt? Zal ik je een geheimpje verklappen? Het geld dat grote bedrijven verdienen, verdienen ze doordat de consument geld bij hen uitgeeft. Dezelfde consument die bij jou diensten afneemt. Uiteindelijk doet alles en iedereen mee in dezelfde flow. Ontvangen is uitgeven, geven is ontvangen.


7.

Met het geld dat jij verdient kun je goede dingen terugdoen voor de wereld en de mensen om je heen. Delen is vermenigvuldigen. En geld dat stilstaat is niks waard. Geld is alleen iets waard als het wordt gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld de minderbedeelden kosteloos van jouw diensten voorzien en hen helpen groeien naar een verbeterde versie die in de toekomst wel de middelen heeft om te investeren in zijn of haar ontwikkeling. Omdat jij het goed hebt, heb jij de mogelijkheid om je tijd met anderen te delen die daar normaal gesproken niet voor zouden kunnen betalen. En zo wordt het geld van de rijkeren, het geld van ons allemaal.
Wil jij je money MYNDSET™ op dagelijkse basis trainen? Gebruik dan de meest succesvolle geld affirmaties die ik deel in mijn artikel 'Verander Je Kijk Op Geld & Trek Meer Geld Aan In Je Onderneming'.


Maar hoe doe je dat dan? Je tarieven verhogen? Hoe rechtvaardig je de hoogte van je tarieven?


Ben jij al ondernemer en vind jij het moeilijk om rond te komen van je eigen bedrijf? Dan kunnen de volgende vier tips je helpen.1.

Leer je eigen authentieke en onderscheidende waarden als persoon kennen en erkennen. Jij hebt kwaliteiten die jouw concullega's niet hebben. Niemand is hetzelfde. Ontdek wat uniek is aan jou en gebruik dat als een USP (unique selling point) en in je personal branding. Zo onderscheid je je van de rest en dan zijn de tarieven die concullega’s vragen ineens veel minder belangrijk. Vind je dit moeilijk en wil je dit liever samen doen met mij? Dan kan een privé Ondernemers Reading van 120 minuten jou hierbij helpen. Klik hier als je hier meer over wil weten.


2.

Kies een doelgroep en onderzoek hun behoeften zodat jij je aanbod daarop kunt afstemmen en wederom kunt onderscheiden van concullega’s. Het is niet alleen maar vraag en aanbod, het werkt ook andersom zo. Met aanbod creëer je vraag. Veel mensen zijn latent zoekenden en weten niet wat ze nodig hebben tot het ze wordt aangeboden. Wees dus super creatief in het bedenken van diensten die anders zijn en precies bieden wat jouw doelgroep nodig heeft. Wanneer jij precies voorziet in de behoeften van je doelgroep, komt de prijs voor hun op de derde of vierde plaats. Beloop dus niet het plat gewandelde pad door te doen wat iedereen doet. Doe het anders! Verzin een methode of een dienst die nog niet bestaat.

Ben jij goed in wat je doet maar ben je niet heel creatief? Dan kan de Thinkshop Bedrijfsconcept Ontwikkeling je helpen bij het uitwerken van een gewenste doelgroep, het ontwikkelen van unieke diensten en zelfs bij het bepalen van tarieven per dienst. Wil je hier meer over weten? Klik hier.


3.

Creëer voldoende sociaal bewijs en daarmee bedoel ik bewijs dat je bedrijf bestaat, bewijs dat je doet wat je belooft en bewijs dat je de investering van je klant waard bent. Dit doe je door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn in de positieve zin. Denk bijvoorbeeld aan recensies van tevreden klanten en waarde die je levert zonder er iets voor terug te verwachten (dit kan in de vorm van een blog zijn of een weggevertje). Wil je hier professionele hulp bij? Dan is de driedaagse training Sociaal Bewijs & Personal Branding precies wat jij nodig hebt. Deze training helpt jou direct professioneel overkomen. Zelfs als je net start en nog geen klanten of portfolio hebt! Na deze training heb jij voldoende sociaal bewijs en kun je gaan starten met het werven van klanten die jouw gevraagde prijs met liefde betalen zonder dat je kortingen moet geven. Klik hier voor meer informatie.


4.

Verkoop vanuit het beloofde resultaat en geef het zoveel waarde, dat de prijs geen rol meer speelt. Want wat verkoop jij nu eigenlijk binnen jouw bedrijfsconcept? Het is niet het consult, de cursus of de workshop die je verkoopt. Dat zijn je diensten en die dienen als tool om een bepaald resultaat te bereiken. Het resultaat is wat je daadwerkelijk verkoopt!
Ik benadruk nog eens hoe cruciaal deze vier punten zijn. Als je deze punten niet serieus neemt of overslaat, vergeet het dan maar. Dit is basis marketing en sales en niet bedoeld om jouw klant iets aan te smeren. Je geeft hen met deze zorgvuldig uitgewerkte informatie de kans om te beslissen of zij met jou willen samenwerken of niet. It’s only fair to be transparent. En het werkt twee kanten op. Jij weet zeker dat je door het delen van deze informatie uitsluitend klanten werft die willen wat jij aanbiedt en het de prijs waard vinden. En jouw klant weet precies wat hij of zij kan verwachten van jou.Onderschat het werk dat hierbij gemoeid is trouwens niet. Hier gaat best wat tijd en onderzoek inzitten en het vergt de nodige discipline. Kun je daarvoor wel een professionele schop onder je kont gebruiken en iemand die je blijft aanmoedigen het beste uit jezelf te halen? Dan biedt 3811 talloze mogelijkheden, bekijk ze hier.Last but not least…

Ken je het gezegde ‘je bent wat je eet?’ Dat werkt net zo met de mensen die je om je heen hebt. ‘Je bent wie je kent.’ Jouw kijk op de samenleving wordt beïnvloed door de mensen waar je mee omgaat maar ook door de muziek die je luistert, de films die je kijkt en door de omgeving waar je woont. Try to see the bigger picture, de realiteit waarin jij leeft is niet de enige realiteit. Hoe sneller je dat gaan inzien, hoe beter. En het is eenvoudiger dan je denkt! Het kan zijn dat de mensen in jouw directe omgeving het misschien niet zo goed hebben, maar dat betekent niet dat de rest van het land geen geld heeft om te investeren in zichzelf. En ja, er zijn altijd ondernemers die een soort gelijk concept aanbieden als jij, maar dat maakt hen nog geen concurrent. Wat ik wil zeggen is dat we onszelf enorm beperken als we onze overtuigingen baseren op wat er in onze directe omgeving afspeelt en wanneer we alles wat we op televisie zien geloven. Er is niet maar één manier, er is niet maar één waarheid. Verbreed je horizon en creëer kansen voor jezelf.


Wist je dat de manier waarop jij het beste geld kunt verdienen en de manier waarop jij de waarde van geld beleeft allemaal in de sterren staat geschreven? Op het moment dat jij werd geboren kreeg jij een blueprint mee, kosmische energieën die jouw relatie met geld bepalen. Ik vertel je er alles over in mijn blog over money MYNDSET™ voor zelfstandig ondernemers. Klik hier.
Ik stuur je veel inspiratie en creatieve energie. Wil je persoonlijk kennismaken? Stuur mij dan een berichtje.

Love Q.

310 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT?

bottom of page